FMT Egyéni tanácsadás

Mit ad az FMT Egyéni Tanácsadás?
- Belső erőt és stabilitást,
- kiegyensúlyozottságot és a test/elme működésének mélyebb ismeretét,
- ellazult, stresszmentes döntéshozatalt,

amelynek köszönhetően:

- az alkotó és teremtő erőt örömtelin és kreatívan használhatod, 
- a céljaid könnyebben és hatékonyabban megvalósíthatod, 
- a nehézségeid, kihívásaid gyorsabban megoldhatod.

Kiknek ajánlott?
Azoknak, akik nem másoktól várják a változást és segítséget, hanem tenni akarnak önmagukért függetlenül attól, hogy a céljuk
- az egészség megőrzése vagy a gyógyulás elősegítése,
- anyagi függetlenség, üzleti siker, pénzügyi bőség megteremtése,
- az emberi kapcsolatok, párkapcsolati boldogság harmonizálása,
- az életfeladat megtalálása, és beteljesítése,
- spirituális fejlődés.

Mi történik az FMT tanácsadáson?
A tanácsadáson két aspektusból, két tanácsadó segítségével, a test és az elme vizsgálatán keresztül közelíted meg a kérdést, ami jelenleg foglalkoztat.
Először elsajátítod az FMT nézőpontja szerinti alkotó folyamat alapelveit, s közben kialakítjuk személyes stratégiádat, mellyel megoldod életed aktuális kihívását, vagy megteremted vágyad beteljesedésének irányát.
Ezt követően megtanulsz egy olyan személyedre szabott gyakorlatsort (egyszerű mozdulatokat, tartásokat), mely újraindítja benned a természet adta áramló erőt, ami minden cselekedet alapja. Ez az egészséged megőrzésében is segítséget nyújt.

A teljes tanácsadási folyamat első körben egy öt hetes időszakot jelent.

Az első alkalom ismerkedés, ahol megnézzük, megvan-e a közös hang, s felmérjük, megfelelő-e számodra az FMT kínálta szemléletmód és módszertan. Ha mindketten rábólintunk a további közös munkára, a következő négy héten keresztül, heti egy alkalommal közösen dolgozol mindkét tanácsadóval. Ez idő alatt pedig fokozatos pontosítod célodat, a hozzá vezető utat, az azon elvégzendő cselekedeteket. Az alkotási folyamat röviden összefoglalva: „Álmodd meg, tervezz, engedd el, cselekedj, és fogadd be!”

A FMT tanácsadás legfontosabb eleme az önfigyelés képességének elsajátítása, melynek segítségével felfedezed testi, mentális és érzelmi szokásaidat, melyek akadályoznak célod könnyed és örömteli elérésében, vagyis a „szabad áramlás” megélésében. Ennek érdekében elsajátítasz egy speciális mozgáskultúrát, melyet rendszeresen gyakorolnod kell.

A FMT tanácsadás menete alkalmanként (egy alkalom kb. másfél óra):
A tanácsadás első részének a fókusza (kb. 45 perc) az FMT alapját jelentő mozgáskultúra gyakorlatainak elsajátítására irányul. Ez segít gyakorlatban átélni a test és az elme harmonikus összekapcsolódását. Ami azonban a legfontosabb, hogy nagyon hatékony a belső figyelem finomításában.

A második rész egy beszélgetés (kb. 45 perc), melynek során meghatározzuk az adott időszak célját. Úgy is mondhatjuk, hogy a ködös vágyból konkrét célt formálunk. Megismered a tudatos teremtés alapelveit. Végül feltérképezzük azok a mentális vagy érzelmi sablonokat, melyek az adott életterületen megjelenő diszharmóniát okozzák, vagy a célt a leghatékonyabban segítenek elérni.

A harmadik rész legfontosabb, amit viszont már egyedül kell megvalósítanod a tanácsadást követő egy héten. Minden tanácsadáson megbeszéljük, milyen önfigyelési gyakorlatokat kell otthon önállóan gyakorolni, ahhoz, hogy tudatosítsd azokat a gondolati és érzelmi szokásokat, melyek akadályozzák célod megvalósulását, vagy a problémát okozzák. Ezen túlmenően a megtanult testi gyakorlatokat napi szinten kell gyakorolnod, hiszen a következő alkalom arra épül.

Mi a módszer lényege?
A test és az elme működése elválaszthatatlan. Ha hatsz a testre, az hat az elmédre, és viszont. Az FMT-vel a testen keresztül közelítünk, s az abból származó felismeréseket kiterjesztjük az elme szintjére is. A testre való figyeléssel azonnali felismerésekre lehet szert tenni az elmeműködést illetően, feltárulnak az esetleges rések a pajzson, de azonnal javíthatjuk is azokat - ez garantált sikerélményt nyújt. Aki testi szinten is lazább, az valójában erősebb, döntéseiben határozottabb, a hétköznapokban nyugodtabb.  Ez technika, így tanulható.

A tanácsadás elsődleges célja
Segíteni a következő készségek elsajátítását:
- ellazult koncentráció,
- egyensúly,
- áramló erő (belső erő).

Mindezek eredményeképpen a részvevő megtapasztalja
- az alkotó és teremtő erő örömtelibb és kreatívabb használatát,
- a célok, vágyak könnyebb és hatékonyabb megvalósítását,
- nehézségek, kihívások gyorsabb megoldását.

Technikai tudnivalók
A tanácsadás időtartama: 5 alkalom (1.5 óra / alkalom) 
A tanácsadás ára: 20.000 Ft/alkalom (2 oktató / alkalom)