Somogyvári Szabolcs,
FMT alapító, vezető tréner

Szabolcs a mozgás művészetével a harcművészeten keresztül találkozott. Tíz évnyi gyakorlás után 2001-ben, Japánban ismerkedett meg egy visszavonultan dolgozó, de életét a mozgás tanulmányozásának szentelő mesterrel, aki figyelmét a testtudatosságra irányította. Szabolcs ekkortól kezdte el a minden mozgásban jelen lévő (harcművészettől független) lényegiséget kutatni.
A következő évek nehéznek bizonyultak, mert a hagyományos japán képzésben nem sok energiát fordítanak a magyarázatokra. Figyeld, értsd és gyakorold! - éves japáni látogatásai végeztével ezzel az utasítással tarsolyában tért haza. Itthoni gyakorlásai során az Alexander-technika segítette, amely a test és tudat összefüggéseire a lehető legegyszerűbb formákkal, de a legvelősebben mutat rá.
2013-ban a kép ismét tisztulni látszott: eszközös (katori japán kardvívás) és pusztakezes (Aunkai) technikák esszenciáját jobban megértve megfogalmazódott benne a gondolat, hogy a mozgás alapelveinek értelmes tanítása bármely mozgásrendszer gyakorlójának nagy segítséget nyújthat.
E gondolat manifesztálódása az FMT, amely 2016-ra könnyen tanítható és befogadható rendszerré állt össze. A technika segítséget jelenthet mindenkinek, aki mozgással a mozgás szeretetéért, hatékonyságáért foglalkozik, de mindazoknak is, akik egészségük érdekében a testükkel értelmesen szeretnének törődni.

Szatmári L. Miklós,
FMT tanácsadó és oktató, író

Miklós az elmúlt 10 évben több mint ezer embert motivált az örömtelibb, teljesebb, alkotóbb életre. Több ezer tanácsadás és több ezer óra oktatási tapasztalat áll mögötte. 
Oktatóként és tanácsadóként a test, elme és a tudatosság összefüggéseinek megismertetését helyezi a fókuszba. Így az önmotiváció, a kreativitás,és az önmegvalósítás teljesen új lehetőségeit nyújtja, függetlenül attól, hogy a cél az egészség, a párkapcsolati boldogság, az üzleti siker, a pénzügyi bőség  vagy akár a spiritualitás. 
Miki az FMT-ben a test működésének megértéséhez elengedhetetlenül szükséges elméleti hátteret a legújabb tudományos felfedezések (kvantumszemlélet, hálózat alapú gondolkodás, rendszerszemlélet) és az ősi keleti iskolák (advaita , jógapszichológia, védikus tudomány, szufizmus) bölcsessége alapján integráltan, gyakorlatiasan és könnyen alkalmazhatóan tanítja.

Image

Moravetz Orsolya, asszisztens tréner

Orsi életében gyermekkora óta fontos szerepet tölt be a mozgás és a különböző művészeti ágak szeretete: először a tánc, majd az éneklés, végül a színház világa felé fordult érdeklődése. Az éneklés kapcsán ismerkedett meg az Alexander-technikával, majd 2013-ban Somogyvári Szabolcshoz kezdett edzésekre járni a Keiko Akadémiára. Ekkor keltette fel figyelmét az itt tanult mozgásforma és az előadóművészetekhez szükséges, felesleges feszültségektől mentes testhasználat közötti hasonlóság, valamint ezek fizikai és mentális összefüggése.
Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Békéscsabai Jókai Színház mellett működő Színitanházban végezte, jelenleg a Testnevelési Egyetem Sporttudományi Doktori Iskolájának hallgatója. A doktori képzés keretében folytatott kutatása a testtudatot fejlesztő művészetek és mozgásformák, elsősorban a Free Moving Technique gyakorlásának tudományos vizsgálatára épül. Különösen érdeklődik az FMT művészeti területeken való alkalmazása, valamint annak perspektívái iránt, milyen szerepet tölthet be az FMT a testi–lelki egyensúly elérésében és megtartásában.

Major Attila, asszisztens tréner

Attila a harcművészeti gyakorlásokkal töltött évek és Szabolccsal közösen bejárt utak során a testhasználat újabb és mélyebb rétegeivel ismerkedhetett meg. A pusztakezes mellett fegyveres irányzatokat is tanult, valamint foglalkozott jógával és tai chi-val.
Építészmérnökként egészséges, élhető ökoházak létrehozásán dolgozik, mindemellett komolyan foglalkoztatja az emberi test statikája, anatómiája azaz a test építészete is.
2014 óta foglalkozik gyermek és felnőtt harcművészeti oktatással.
Az FMT-ben nagy lehetőséget lát. Hiszi, hogy a szabad mozgás technikájának friss lendületével, könnyen elsajátítható elvei és gyakorlatai mentén egyre többen kaphatnak megoldást az ülő- és stresszes munka okozta torzulásaikra, valamint megváltást az évek alatt felhalmozott helytelen mozgáskoordinációs szokásaikra.

Szeicz Anita, média

Anita négy évesen kezdett szertornázni a Vasasban, melyet a sporttagozatos általános iskola megkezdésével a Honvédban folytatott. Ezt követően tizenévesen néhány évig műugrott, majd a falmászást is kipróbálta. Tíz éve hobbi szinten röplabdázik. 
Az FMT-vel tavaly egy Basic tanfolyam során találkozott. Lenyűgözte, hogy néhány óra leforgása alatt a figyelemmel és a testtel való munka milyen mentális változásokat képes eredményezni. A jövőben szeretné elmélyíteni ezeket a tapasztalatokat és egyre többet foglalkozni az FMT-vel. 
Idegenforgalmi szakközgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Érdekli az utazás, a közösségépítés, a természetvédelem és a spiritualitás.
Tizennyolc éve hobbija és szenvedélye a fotózás. Örömmel készíti a fényképeket az FTM weboldalára. További képei ITT láthatók.