TUDATOSSÁG, NYITOTTSÁG, FIGYELEM. JANUÁR 27-RŐL

In Hírek by fmt

Január 27-én ismét teltházzal került megrendezésre FMT alaptréning.

Szombat délelőtt igazán különleges csapat gyűlt össze a Keiko Harc- és Mozgásművészeti Akadémia gyakorlótermében. Az FMT tanfolyamon minden korosztály képviseltette magát, és bár az egyéni motivációk különböztek, a cél közös volt: szabadon, feszültségektől mentesen, helyesen használni a testünket.

A kurzus során az egyéni keretek megtalálásában testösszerendező mozgások, változatos eszközök – szék, fitnesz labda, hosszú bot –, és a talajjal való kapcsolat segítette a könnyebb megértést. A foglalkozás végén a páros gyakorlatokban csúcsosodhatott ki az optimális erőhasználat, vagyis hogy hogyan lehet a legkisebb energia befektetéssel, felesleges feszültségektől mentesen elvégezni egy adott mozdulatsort.

A csoport tagjai igen változatos sportolási szokásokkal és mozgáskultúrával érkeztek. A hivatásos sportoktatóktól a rendszeresen edző és alkalomszerűen sportolókon át a mozgástól jó ideje egészen eltávolodott résztvevőkig széles skálát vonultattunk fel. Volt, aki az ülőmunka negatív hatásait szerette volna enyhíteni, vagy épp kiegészíteni az általa űzött sportágat az itt tanultakkal. A legtöbben azonban egyetértettek abban, hogy a mindennapi gyakorlást tűzik ki célul: legyen szó arról, hogy egy buszmegállóban helyes testtatással várakoznak, elkerülik a torzulásokból fakadó sérüléseket vagy épp egészséges irányokat használnak szokásos tevékenységeik során.

SMLXL

 

A résztvevők nem mindennapi elszántságról tettek tanúbizonyságot. Mindenki fegyelmezetten gyakorolt több mint hat órán keresztül, a hatás pedig nem maradt el: a nap végére leengedett vállak, könnyedebb mozdulatok, tudatos odafigyelés lett a szorgalom jutalma.

Szeretettel várjuk vissza az alaptanfolyamot végzetteket február 17-én első haladó tréningünkre, az újonnan becsatlakozókat pedig következő alapképzésünkre, március 24-én! Legyetek Ti is részesei az élménynek!

SMLXL