Free Moving Technique
Felszabadító Mozgás Technika
FMT

Kik vagyunk?
A felszabadító mozgást közösségben, jó hangulatú gyakorlással végezzük. A fókusz az egészségmegőrzésen és a mozgáshatékonyság fejlesztésén van.

Mivel foglalkozunk?
Mindenekelőtt mozgással. Mozgás által segítünk felismerni rossz szokásaidat, mozgásodat korlátozó beidegződéseidet. Nem „vízszintesen” gondolkodunk, nem különleges technikákban hiszünk, hanem pont ellenkezőleg: a bárki által kivitelezhető, egyszerű mozgásokat elemezzük egyre mélyebben és mélyebben („fűggőleges” szemléletmód), és válunk egyre természetesebbé.

Mit érsz el az FMT által?
A gyakorlások során, a mélyre tekintéssel valójában tudatosságunkat és érzékenységünket fejlesztjük, amelyek segítségével képesség válunk saját kondícionáltságunk felismerésére. Ekkor valósul meg a jelenlét a mozgásban, amely örömteli és felszabadító.

A mozgás örömteliségét a hétköznapokba, a mindnenepi mozgásokba is átviheted: a felkelésbe, a cipekedésbe, a játékba, a sportba, a számítógép előtti ülésbe.

Megismered a valós és könnyed erőkifejtés lényegét.

Legyé akár élsportoló vagy törekedj egészséged megőrzésére, csak nyerhetsz a mozgáshatékonyságod. fejlesztésével.  

Mit kínálunk? 

  1. Rendszeres gyakorlást: gyere el hetente egyszer, és alkalmazd a tanultakat 6 napig! Bővebben…

  2. Intenzív tréningeket: egynapos workshopjaink intenzitása mélyen beégeti az újat, és hatékonyan írja fölül az elhasználódott (mozgás)mintákat. Bővebben…

  3. Videótanárt: bővülő videótanár anyagunkkal segítjük otthoni gyakorlásodat. Bővebben…

Hogyan épül fel egy FMT foglalkozás?
Legyen rövid vagy hosszú, legyen intenzív vagy lassabb az FMT gyakorlás mindig három szinten történik:

  1. Alapok: egyéni gyakorlatokkal, alapmozgásokkal felépíted, újraprogramozod saját struktúrádat, „saját keret”-edet.

  2. Együttműködés: páros, a másikkal együttműködő gyakorlatok segítségével kapsz visszajelzést önmagadról mentális és fizikális szinten. A harmonikus, páros, mozgásos együttműködést mi „keretillesztés”-nek hívjuk.

  3. Hatékonyság: olyan mozgásos „keretillesztés”, amikor a két fél látszólag mást akar. A mozgásos konfrontációval felismered konfliktusmegoldó képességed természetét, ill. azt, hogy a valós, hatékony erő könnyedségen, rugalmasságpon, együttműködésen alapszik.

A közös gyakorlások jellege
Legyen workshop vagy rendszeres gyakorlás, a minőség elsődleges: kiscsoportban dolgozunk (max. 12-15 fő), és a tréneri, közvetlen korrekció folyamatos. A csapat befogadó és egymást segítő emberekből áll.