Vélemények

Harnos Annamária, életviteli tanácsadó, Mozgás és Életvezetés:

Tudatosság teszi örömmé a mozgást! Ez a mondat is elhangzott a FMT Basic workshop első perceiben a módszert kidolgozó vezető trénertől, Szabolcstól. Már itt tudtam, hogy jó helyen vagyok és újabb apró csodálatos kövekkel egészíthetem ki a fejlődésem – már részben kikövezett – útját. Így is történt.

A TESTTUDATOS, szabad mozgás alapjait jártuk körbe és főként tapasztaltuk meg magunkon. A workshop fókuszában saját keretünk megismerése állt, egyszerű testtartások és mozdulatok helyes megfigyelésével hogyan tudjuk felismerni a testtudatosság fontosságát, azok rövid és hosszú távú pozitív hatásait. Hosszútávon elkerülhetetlenné válik a SZABAD MOZGÁS.

Kiemelném a számos gyakorlati feladat és hozzájuk kapcsolódó elmélet közül az EGYENSÚLY fontosságát. Ez az állapot a maga egyszerűségében nem más, mint egy olyan tartás, amikor nincs feszültség sehol sem a testben (és az elmében sem!). Helyes testtartással végzett statikus, vagy dinamikus mozgások során folyamatosan megtapasztalható ez az állapot. Ehhez azonban minden tartás és mozdulat tudatossága és egyben MÉLYSÉGE is megjelenik. 
A módszer alapjai több pontban is összecsengnek azzal, amit én is tanítok az óráimon mozgás közben a tudatosságról, a figyelem irányításáról, a helyes tartásokról és a gyakorlatok kivitelezéséről. 
Ezen a workshopon egy ÚJABB NÉZŐPONTBÓL vizsgálhattam meg a mozgás szabadságát és tudatosságát. ^_^ Igyekszem azóta is folyamatosan beépíteni a mindennapi mozgásomba (nem csak az edzőteremben 😉 ) és a tanítványaim gyakorlásába is. Köszönöm a lehetőséges és várom a folytatást! 

Selmeci Bojána, jógaoktató:

Szombaton Free Moving Technique Alapképzésen vettem részt, ahol rengeteget tanultam Szabolcstól a test- és mozgástudatosság fejlesztés témakörében. Átfogó elméleti áttekintés után izgalmas egyéni, páros- és eszközös gyakorlatokkal tanultuk testünk minél tudatosabb használatát és szokásaink, működési mechanizmusaink felismerését. Szeretettel ajánlom mindenkinek az FMT rendszerét és Szabolcs óráit, képzéseit!

A haladó képzésen átismételtük az alapokat (tudatos tengelyhasználat, izoláció, integráció, saját „keret” felépítése és megtartása) és további izgalmas témákkal ismerkedtünk (spontaneitás, jelenlét, erőadás, érzékenység, időzítés fontossága). Mindezen elméleti tudást egyéni, páros és eszközös gyakorlatokkal fizikai szinten is megtapasztaltuk. 
Ha érdekel a test- és mozgástudatosság, vagy csak egyszerűen szeretnél javítani a testtartásodon és szabadabban mozogni, szeretettel ajánlom neked az FMT rendszerét és Szabolcs óráit, képzéseit

Szilvási Gabriella,  NLP coach, tréner:

… a mostani 2 órás gyakorlás is ugyanolyan hatással volt rám, mint az 5 órás workshop. Én hiszek abban, hogy az izmaink megőrzik élményeinket, legyen az trauma vagy valami csodás dolog. Ezt az izommemóriát valahogy nagyon beindítja az FMT nálam. Mindkét alkalom után szinte transzban érkeztem haza (pl. nem indultam el mikor zöldre váltott a lámpa…), és egész nap éreztem, hogy valamit mélyen feldolgozok (fogalmam sincs mit). Mindkét workshop után az életem olyan fordulatokat vett (igen, 2 hét alatt), amit el se tudtam addig képzelni…

Pintér Hedvig:

Mindenkinek ajánlom, aki kedv-, idő-, és energiahiánnyal küszködik ahhoz, hogy karban tartsa saját magát, ám mégis tenni szeretne magáért valamit. Sok éves, számítógéphez kötött, íróasztal előtt görnyedős, lusta emberként azért jöttem el a képzésre, hogy hátha kapok egy kulcsot ahhoz a csodához, hogy rendszeres, aktív sportolás nélkül görnyedt hátam valahogy kiegyenesedjen, rossz tartásom javuljon. És ehhez a csodához képzésről képzésre közelebb kerültem, hiszen megtanulva a helyes testhasználatot, magamra és testem jelzéseire odafigyelve akár munka közben, akár a mindennapi élet cselekvéseiben azonnal tudom már korrigálni a tartáshibákat és az eddig rosszul berögzült mozgásformákat. Emiatt nemcsak a tartásom lett egyenesebb és a hátam kevésbé fájós, hanem egyszerűen sokkal kevésbé fáradok el a nap végére, az energiámból is több marad, hogy nem kell azt a felesleges mozgásokra fordítanom. És -számomra meglepő módon- a figyelmen kívül néhány gyakorlatsort beépítettem a reggeleimbe, egyszerűen azért, mert hihetetlenül jól esnek az izmaimnak.  Még a végén talán sportolni is elkezdek…

Mátis Eszter Léna, operatív vezető (SOFTIC Kft.):

Ahhoz, hogy tudd, hol állsz, meg kell figyelned hogyan állsz. Ahhoz, hogy haladj, tudnod kell figyelni a lépéseidre. Az egyensúlyod szintén a figyelmeden múlik. Az FMTtréning segített a test és a mozgás tudatos figyelésével az egyensúlyt másként megélni, és gyakorolni nap mint nap.

Seidl Róbert, ügyvezető (Promarketing):

Gyakorló harcművész tanulóként az FMT tréning alatt a legmeglepőbb tapasztalatom az egyszerű, hibátlan mozgások kivitelezése volt. Az évek óta jónak és hatékonynak gondolt mozdulatok az új megközelítéssel kijavítva sokkal haromonikusabb, pontosabb és kevesebb erőt igénylő technikákká váltak. Meglepődtem, hogy az alapok kijavításával milyen fejlődés érhető el a saját harcművészeti területemen is.